Política 28/01/2015

Bustos: "Sempre vaig pensar que es tractava d'un càrrec de confiança de lliure designació"

L'exalcalde defensa al judici del cas Mercuri que té "la consciència molt tranquil·la" i que no va actuar "cometent cap delicte"

Laura Díaz-roig
1 min
Manel Bustos arriba al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya / MANOLO GARCÍA

BarcelonaL'exalcalde de Sabadell, Manuel Bustos, ha assegurat aquest dimecres davant el TSJC que sempre va pensar que el lloc de feina de la tècnica de l'Ajuntament de Montcada es tractava "d'un càrrec de confiança de lliure designació" i que, per tant, Carmina Llumà no havia de passar cap prova. "Tinc la consciència molt tranquil·la", ha apuntat Bustos, que ha defensat que no va actuar "cometent cap delicte".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha explicat que com a president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) alguns alcaldes venien a demanar ajuda per a determinats aspectes i que, amb els canvis de govern, molts tècnics com Llumà queden lliures i se'ls buscava un lloc de feina. Bustos ha afegit, a preguntes del fiscal, que Llumà era la candidata de l'alcaldessa de Montcada i que la seva voluntat era "donar-li suport".

Sobre les converses, que tampoc ha reconegut perquè estan impugnades, ha dit que ara que fa tres anys que s'escolta als mitjans i als jutjats, admet que "hi ha expressions que van més enllà de la realitat" i que són part d'una forma d'expressar-se.

stats