Política 01/08/2015

Arrimadas demana a Iceta que tingui la "generositat" de donar suport a Ciutadans

La formació presenta la llista per Barcelona integrada per "persones que saben què és pagar els impostos a final de mes"

Acn
2 min
La cap de llista de Ciutadans, Inés Arrimadas, durant la presentació de la candidatura completa del partit per les eleccions catalanes del 27-S / ACN

BarcelonaLa candidata de Ciutadans a la Generalitat, Inés Arrimadas, ha demanat aquest dissabte al primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que tingui la "generositat de donar suport" a la formació després de les eleccions perquè "segons totes les enquestes" seran la "primera força no separatista" per liderar una alternativa. "Mentre uns només parlen d'independència, a Ciutadans tenim equip i programa per governar Catalunya", ha assegurat Arrimadas després de presentar els 20 noms de la llista per Barcelona formada per "persones que saben què és pagar impostos a final de mes", un cop l'executiva del partit ha aprovat la candidatura. "Estem desitjant que Mas convoqui eleccions per al 27-S", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arrimadas ha assegurat que el fet que el candidat del PP a la Generalitat sigui Xavier García Albiol no canvia les coses i que, "independentment del candidat", Ciutadans se situa com a "primera força no separatista". La candidata de Ciutadans s'ha defensat de les crítiques a la formació de García Albiol i li ha demanat "que no s'equivoqui d'enemic perquè els enemics són l'atur, la corrupció i un president de la Generalitat que vol saltar-se la justícia". "Tenim un adversari, que és Artur Mas", ha dit Arrimadas.

La candidata ha defensat que Ciutadans és "el partit més de centre" que hi ha a Espanya i que a les eleccions han demostrat tenir "un equilibri i estabilitat". En la mateixa línia, la candidata ha dit que "la força" de Ciutadans es deu al fet d'haver demostrat "regeneració".

"El PP no ha estat capaç d'assumir un paper de lideratge polític", ha criticat Arrimadas en referència al discurs de balanç que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va fer aquest divendres. També ha defensat el paper de Ciutadans a les eleccions generals i ha assegurat que estan "desitjant assumir el repte" perquè creuen tenir un "projecte capaç d'il·lusionar".

La llista per al 27-S

Ciutadans ha escollit els primers cinc candidats a partir d'unes primàries. Després d'Arrimadas, a la llista hi ha Carlos Carrizosa, José María Espejo-Saavedra, Fernando de Páramo i Sonia Sierra, que fins ara era número 2 a l'Ajuntament de Barcelona i que ara hi renunciarà per complir amb els estatuts de la formació.

La candidatura també inclou independents, com ara Susana Beltran al vuitè lloc, fundadora de Societat Civil Catalana i que ha deixat el seu càrrec com a vicepresidenta de l'entitat, o Marina Bravo al desè lloc. Arrimadas ha justificat la incorporació de Beltran com a independent a la llista pel "talent" que pot aportar "des d'una entitat tan important". Beltran, que també és professora universitària experta en dret internacional, servirà per "reforçar la candidatura".

La llista està formada per "persones professionals de diferents sectors", periodistes, professors, funcionaris de l'administració, economistes, advocats i arquitectes, segons ha explicat Arrimadas. "Són persones que saben què és cobrar una nòmina, fer una declaració d'IVA i moltes d'elles tenen experiència en l'àmbit polític", ha anotat. Per Ciutadans, les eleccions són "l'oportunitat de tenir un govern que no sigui separatista i que treballi per tots els catalans".

stats