Política 28/02/2011

C's insta a Zapatero a recórrer al TC per frenar el debat sobre la independència al Parlament

Albert Rivera ha recriminat al president de la Generalitat, Artur Mas, que reclami la plenitud de les llibertats nacionals, "com si no tinguéssim ni Estatut ni Constitució"

Núria Martínez
2 min

BarcelonaEl president de Ciutadans, Albert Rivera, ha anunciat que divendres demanarà al govern espanyol que recorri al Tribunal Constitucional (TC) l'acord de la Mesa que admetia a tràmit el debat al Parlament sobre la independència de Catalunya presentat per Solidaritat. Rivera ha recordat a Zapatero que té fins al 14 d'abril per a "aturar l'acord", ja que la proposició de llei es va publicar al Butlletí Oficial del Parlament el 14 de febrer. A més, ha explicat que aquesta via és "l'única que hi ha" per a suspendre el debat al Parlament i que, en tractar-se de la resolució d'una mesa autonòmica, és només a Madrid "on es pot aturar". D'aquesta manera, el president de C's ha anunciat que divendres els tres parlamentaris del partit presentaran la instància perquè el govern espanyol actuï "segons la seva responsabilitat". En aquesta línia, el dirigent de C's ha afegit que, si el PSOE ja va recórrer una llei que "tan sols pretenia fer consultes amb el permís de l'Estat", ara amb la declaració unilateral d'independència "feta a l'estil Kosovo", ha d'actuar amb "sentit comú".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alhora, també ha valorat les declaracions de diumenge passat del ministre d'Educació, Ángel Gabilondo, en què afirmava que el nivell de castellà a les escoles no és pitjor que el d'altres comunitats. Rivera l'ha acusat de contradir-se en demanar el compliment de la Constitució, i li ha demanat que "es tregui la bena dels ulls, que posi fil a l'agulla i que miri a la Llei d'Educació i el sistema d'immersió".

Finalment, Rivera ha aprofitat per carregar contra el president de la Generalitat, Artur Mas, a qui ha recriminat que reclami la plenitud de les llibertats nacionals, "com si no tinguéssim ni Estatut ni Constitució". També ha afegit que "ara mateix Catalunya és la comunitat amb més autonomia de l'Estat".

stats