ELECCIONS ESPANYOLES
Política 02/08/2011

Ciutadans vol presentar-se amb UPyD el 20-N

El partit d'Albert Rivera diu que no es presentarà als comicis en solitari. Ha intentat coalicions amb UPyD en totes les eleccions, però no se n'ha sortit mai

Redacció
1 min

BarcelonaCiutadans (C's) proposarà al partit que lidera Rosa Díez, UPyD, anar junts a les eleccions generals del 20-N amb l'objectiu de configurar una "tercera via constitucionalista" a Espanya, alternativa al PP i al PSOE. El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha informat aquest migdia en roda de premsa que el comitè executiu extraordinari del partit reunit ahir a la tarda va decidir no concórrer a aquests comicis en solitari, segons informa EFE.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Albert Rivera ha precisat que proposarà al partit de Rosa Díez, així com a altres formacions afins, presentar una candidatura conjunta. En el context de crisi actual, "és el moment d'apostar per una suma i de fer de la unió la força", ha argumentat el president de C's per defensar aquesta proposta de candidatura conjunta. Rivera ha considerat que en l'espai que ocupen el PP i el PSOE hi ha lloc per a aquesta tercera via. Però el cas és que C's ha intentat coalicions amb aquest partit en tots els comicis des que competeixen pel mateix espai.

Rivera ha precisat, d'altra banda, que a l'hora d'establir negociacions amb UPyD i altres formacions, el seu partit no posarà sobre la taula condicions sobre noms o llistes perquè, ha dit, "el més important és aconseguir pes" al Congrés dels Diputats. Tot i això, el president de Ciutadans ha apuntat tres objectius que han de prevaler en aquesta hipotètica candidatura conjunta: donar prioritat als interessos d'Espanya per sobre dels territorials; abordar reformes democràtiques "profundes", i que els nacionalismes, en referència a CiU i PCV, deixin de ser els "àrbitres" de la política espanyola.

stats