COMISSIÓ AFERS INSTITUCIONALS
Política 16/03/2011

SI salva CiU i impedeix la compareixença del Govern pel canvi de criteri amb el cas Palau

ICV-EUA anuncia que ho portarà a la Comissió de Justícia i PSC lamenta que CiU eviti "un exercici de transparència"

Acn
1 min

BarcelonaCiU i SI han rebutjat les peticions de compareixença del secretari del Govern, Germà Gordó, per explicar el canvi en l'escrit del Consorci del Palau de la Música. Durant la Comissió d'Afers Institucionals, la resta de grups han votat a favor de les dues propostes de PSC i ICV-EUiA. Els ecosocialistes a més, han anunciat que portaran la seva a la Comissió de Justícia, on el representant del grup mixt és de Ciutadans enlloc de SI.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, la portaveu del Parlament del PSC, Laia Bonet, ha denunciat un "canvi d'estratègia jurídica" en deixar de demanar les imputacions de Daniel Osàcar i Àngel Colom i ha lamentat que CiU hagi impedit un "exercici de transparència del Govern". Per la seva banda, la portaveu del Parlament d'ERC, Anna Simó, ha recordat que "l'obligació de la Generalitat és defensar els interessos de la ciutadania i emprendre accions per identificar les responsabilitats polítiques i penals".

En canvi, el portaveu del Parlament de SI, Alfons López Tena, ha justificat el seu vot contrari argumentant que ja s'estava "prejutjant o predeterminant que hi ha hagut pressions polítiques en el canvi del gabinet jurídic de la Generalitat, i no en el moment de formalitzar el primer escrit, que sí que demanava les imputacions". Des de CiU, el portaveu del Parlament de la coalició, Jordi Turull, ha ironitzat dient que la "darrera cosa que interessa als partits que demanen aquesta compareixença és l'estratègia jurídica".

stats