Política 24/11/2014

El ministre de Justícia nega "pressions" a la Fiscalia per actuar contra Mas

Reivindica l'autonomia del ministeri públic per desvincular la querella del diàleg polític

Ara
1 min

Madrid"Cap pressió, cap interferència". El ministre de Justícia, Rafael Catalá, està convençut que la querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas; la vicepresidenta Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, és fruit exclusivament de "l'autonomia" del fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a la cadena COPE, Catalá ha admès que parla de forma "quotidiana" amb la Fiscalia però que el govern espanyol no ha intervingut en cap moment perquè actués contra les autoritats catalanes pel 9-N. Per justificar-ho, ha recordat el debat que hi ha hagut entre els fiscals sobre si formalitzar o no una querella. Catalá creu, a més, que intentar condicionar la seva actitud podria tenir efectes contraris als desitjats.

Segons el ministre, aquesta "autonomia" implica que el diàleg polític no se'n ressent. Ha assegurat que Mariano Rajoy manté l'actitud de "diàleg" amb la Generalitat -ha posat d'exemple una subvenció recent al Gran Teatre del Liceu- i s'ha mostrat obert a reformar la Constitució si es té clar quins són els consensos i els objectius. Catalá admet que hi ha elements del finançament i competencials que s'han de clarificar.

stats