Política 04/07/2011

El PSOE diu que el creixement de l'independentisme "no és culpa del govern d'Espanya"

El secretari d'organització, Marcelino Iglesias, treu importància al 43% de sobiranistes que recull l'enquesta del CEO

Joan Rusiñol
1 min

MadridEls socialistes espanyols han decidit no fer autocrítica sobre la desafecció de molts catalans cap a l'Estat espanyol que ha acabat incrementant el nombre de persones que, segons el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), es declaren partidàries de la independència. El número 3 del partit, Marcelino Iglesias, assegura que aquest percentatge del 43% "no és culpa del govern d'Espanya". Assegura que la responsabilitat és de la sentència de l'Estatut que va emetre el Tribunal Constitucional, que és "independent" de l'executiu central. "Responsabilitzar-ne el govern és injust", ha reiterat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iglesias, a més, resta valor a les enquestes i creu que una majoria independentista "no s'ha manifestat a les urnes", que és quan els ciutadans parlen amb "llibertat". Ha recordat que els partits clarament sobiranistes han retrocedit a les eleccions al Parlament i a les municipals del maig. Sobre CiU, ha dit que "no queda clar quin percentatge d'independentisme té".

En la roda de premsa posterior a la reunió de la cúpula dirigent del PSOE, Iglesias ha confirmat que l'any que ve es repartiran 8.000 milions d'euros a les comunitats autònomes, destinats a finançar la sanitat.

No ha volgut avançar quan deixarà el govern el candidat Alfredo P. Rubalcaba i s'ha limitat a dir que en el "moment més oportú per al país, el partit i la candidatura". En l'acte de proclamació de Rubalcaba dissabte que ve no hi intervindrà el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, per deixar tot el protagonisme al nou líder.

stats