Política 29/08/2014

Cayo Lara confia en un canvi de govern a Espanya per poder fer una consulta "legal"

Afirma que el principal problema és de "classes socials"

Europa Press
1 min
El coordinador federal d'IU, Cayo Lara, conversa amb el portaveu d'ERC al Congrés, Alfred Bosch. EFE

MadridEl coordinador federal d'Esquerra Unida (IU), Cayo Lara, ha defensat la celebració de la consulta a Catalunya però adverteix que cal fer-la "legalment", perquè es tracta d'un tema "seriós i delicat"; per tant, si no es pot fer en aquestes condicions aconsella esperar un canvi de govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No és qualsevol cosa", ha advertit Lara. "El poble català vol votar, vol votar a les urnes, vol ser consultat sobre què opina de l'Estat i això és legítim i lògic", ha afirmat en declaracions a Onda Basca i recollides per Europa Press.

Així, ha explicat que el govern del PP ha de posicionar-se d'una forma "diferent" per legalitzar mitjançant una sèrie de negociacions una consulta a Catalunya. "No llancem la tovallola i seguim esperant que això es produeixi", ha recalcat.

"Nosaltres estaríem dins d'aquest debat defensant l'encaix de Catalunya en el conjunt de l'estat espanyol, creiem que és molt millor conviure junts que no pas fer separacions, en aquest moment o en qualsevol moment de la història", ha explicat. Subratlla que el problema "fonamental" de Catalunya és de "classes socials".

En tot cas, ha assenyalat que si no se celebra ara perquè Mariano Rajoy no ho vol i el Tribunal Constitucional (TC) no ho permet davant els recursos de l'executiu, "ja hi haurà canvi en el govern i ja es podrà celebrar". "Una democràcia no pot tenir por que es consulti la ciutadania", ha lamentat.

stats