MITJANS AUDIOVISUALS
Política 19/03/2012

CiU i PP tanquen un acord per a la composició de la 'Corpo' que podria deixar el PSC només amb un vocal

Brauli Duart (CiU) serà el president de la CCMA i Armand Querol (PP) n'ocuparà la vicepresidència. Encara no se sap quins candidats ocuparan els 5 seients restants: si 4 proposats per CiU i 1 del PSC, o 3 de CiU i 2 del PSC

Roger Tugas
2 min
Els socialistes Antoni Balmón i Joaquim Nadal amb Oriol Pujol en la primera i última reunió que va celebrar la comissió CiU-PSC.

BarcelonaCiU i PP han arribat a un acord per a la composició del consell d'administració de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). El candidat presentat pels populars, Armand Querol, ocuparà la vicepresidència de l'ens, tal com reclamaven, mentre que un dels proposats per Brauli Duart, presidirà l'ens. Per contra, el PSC es podria quedar només amb un vocal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest migdia s'ha acabat el primer termini per pactar noms. CiU ha presentat 4 candidats en comptes dels 3 que proporcionalment li pertocarien: Duart, Núria Llorach, Antoni Perman i Josep Puigbó. El PSC ha proposat Xavier Guitart i Josep Vilar, i el PP, Querol.

Després de la reforma de la 'Corpo', votada per CiU i PP, el consell es va reduir de 12 a 6 membres, dels quals, en termes proporcionals, en pertocarien 3 als nacionalistes, 2 al PSC i 1 als populars.

Tot i això, el PP reclama que té més pes per haver facilitat l'aprovació de la llei, a diferència dels socialistes, que s'hi van oposar malgrat l'acord d'investidura amb Artur Mas, que fixava que els dos principals partits havien de consensuar les reformes en l'àmbit audiovisual.

La vicepresidència, per al PP

Per facilitar l'entesa, CiU ha ofert la vicepresidència als populars. La presidenta del PP, Alícia Sánchez-Camacho, ha donat per tancat l'acord del seu partit amb els nacionalistes i ha assegurat aquest migdia que Querol ocuparà aquest càrrec. CiU justifica haver presentat un candidat més dels que li pertoquen perquè les negociacions, asseguren, encara són obertes fins que el Parlament voti quins 6 dels 7 candidats acaben dirigint l'ens. Tot i que entre nacionalistes i populars podrien relegar el PSC a una sola vocalia –com voldria el PP–, CiU no descarta cedir-li'n una segona renunciant al seu quart candidat.

Sánchez-Camacho s'ha mostrat aquest matí pletòrica "per l'extraordinària notícia [de la seva vicepresidència], que demostra l'habilitat del PP per negociar". Segons la dirigent popular, aquest "càrrec importantíssim" permetrà "diàleg i consens per a totes les direccions", com a l'hora d'escollir nous directors per a TV3 i Catalunya Ràdio.

stats