Política 19/07/2017

CCOO no cridarà a la participació al referèndum

El secretari general de l'organització sindical argumenta que la deriva del Govern "no va a bon port" i que el dret a decidir dels catalans s'ha de donar en un context de negociació i dins la llei

Ara / Agències
2 min
El secretari general de CCOO, Unai Sordo, aquest dimecres

Barcelona / MadridEl secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha afirmat que l'actual deriva en què està immers el govern català "no va a bon port" i que l'organització sindical "no cridarà" a la participació en el referèndum de l'1 d'octubre. En el marc d'un esmorzar informatiu organitzat per Fórum Europa, Sordo també ha assegurat que CCOO "fa temps que diu" que el poder de decisió dels catalans ha de donar-se en una negociació que sigui àmplia i que se situï dins els marcs legals.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest sentit, també ha opinat que si les forces polítiques opten per impulsar una reforma constitucional, tal com defensa el PSOE, hauria de donar-se en el marc parlamentari i ser referendada per tots els espanyols. "S'ha de tenir altura de mires i 'resetejar' el que està passant des de l'acord polític i amb negociació, perquè el conflicte de Catalunya és de fons i té abast", ha afegit Sordo, que aquest mateix dimecres s'ha reunit amb el líder dels socialistes, Pedro Sánchez.

D'altra banda, ha insistit que la delegació del sindicat a Catalunya no permetrà que cap treballador se situï en "zona de risc", i ha sol·licitat que es tingui una posició de "salvaguarda" i "certesa" per als empleats públics catalans i els seus interessos.

CCOO va integrar-se al Pacte Nacional pel Referèndum i sempre ha donat suport al dret a decidir com a demanda majoritària de la ciutadania catalana. Ara bé, des que el Govern ha enfilat la via unilateral arran de la negativa de la Moncloa a negociar el referèndum, han preferit mantenir-se oficialment al marge. Tanmateix, en un correu intern que la secció sindical de CCOO del departament d'Empresa de la Generalitat va enviar als funcionaris afiliats, el qual va ser avançat per l'ARA, se'ls adverteix de les possibles conseqüències personals d'incomplir la Constitució. És a dir, s'avisa als empleats públics que en cap cas es poden seguir ordres que impliquin la comissió d'un delicte.

stats