PACTES MUNICIPALS
Política 06/06/2011

CDC es decanta per donar l'alcaldia de Badalona al PP i deixar Tarragona en mans del PSC

El secretari general adjunt del partit, Oriol Pujol, també diu que CiU vol governar al Vendrell, on és la segona força més votada, encara que sigui amb els vots de PxC

Ferran Casas
1 min

BarcelonaMoltes de les incògnites que va deixar el 22-M es van solucionant. El secretari general de CDC, Oriol Pujol, ha anunciat aquest matí que el seu partit es decanta per fer alcalde Xavier García Albiol, del PP i de discurs xenòfob, a Badalona perquè és la llista més votada. El mateix argument va fer servir per defensar que segueixi sent Josep Fèlix Ballesteros (PSC) l'alcalde de Tarragona. "El nostre projecte a la ciutat tarragonina és a mitjà termini", ha justificat Pujol, tenint en compte que la candidata de CiU, Victòria Forns, havia obtingut 7 regidors, els mateixos que Alejandro Fernández (PP) i cinc menys que Ballesteros.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al llarg de les últimes setmanes s'havia especulat amb un pacte Forns-Fernández per arrabassar l'alcaldia al PSC, però de la intervenció d'aquest matí de Pujol el descarta. En canvi, el principi de llista més votada –que el secretari general de CiU, Josep A. Duran i Lleida, ja havia deixat clar que no se seguiria escrupolosament en la dinàmica de pactes municipals– no es respectarà al Vendrell, on la federació espera obtenir l'alcaldia encara que sigui amb els vots de la xenòfoba Plataforma per Catalunya. Així, el PSC, guanyador de les eleccions, es quedaria sense governar.

Oriol Pujol també ha aprofitat per pica l'ullet a ERC de cara a possibles enteses locals: "Han tingut una davallada forta a les grans ciutats, però al territori segueix sent una força molt implantada", ha assegurat.

stats