Política 25/01/2016

CDC descarta abstenir-se en una hipotètica investidura de Pedro Sánchez en cas d'acord amb Podem

La portaveu del partit, Marta Pascal, assegura que la proposta d'un ministeri de Plurinacionalitat per part de Pablo Iglesias és "estrambòtica"

Oriol March
2 min
La portaveu de CDC, Marta Pascal, va informar dels percentatges de la votació sobre la coalició al consell nacional: 82,4% a favor, 7,9% en contra i 4,7% d’abstencions.

BarcelonaConvergència, almenys "d'entrada", descarta facilitar una investidura de Pedro Sánchez en cas d'acord amb Podem. "Amb la informació que tenim, no només votaríem que no, sinó que no podem contemplar l'abstenció", ha assenyalat la portaveu del partit, Marta Pascal, en la roda de premsa posterior a la reunió del secretariat permanent dels nacionalistes. "Només podem donar suport al nostre plantejament del programa electoral", ha apuntat Pascal, en referència a la negociació de la independència com a punt clau de l'actual legislatura al Congrés dels Diputats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Ens sembla que la proposta de ministeri de Plurinacionalitat que va fer Podem és estrambòtica, un experiment", ha dit Pascal, que ha assenyalat que CDC ja era "escèptica" amb al proposta de referèndum que feia En Comú Podem en campanya. "Nosaltres som partidaris que s'escolti la veu del poble de Catalunya", ha reiterat. "A Madrid només hi anirem a defensar això", ha argumentat. Francesc Homs, cap de files del partit a Madrid, ha mantingut contactes amb Pablo Iglesias.

Dinàmica interna

Pascal ha informat que el comitè de direcció, un òrgan creat el 25 de juliol del 2014 amb Josep Rull al capdavant com a coordinador general, queda "subsumit" dins el secretariat permanent, que és l'òrgan directiu més restringit de la formació nacionalista. "La permanent s'enforteix", ha apuntat la portaveu de Convergència, que ha avançat que el 6 de febrer se celebrarà un consell nacional en què es farà una primera proposta de participació envers la militància per determinar el rumb de la refundació. "Amb dues bases: ampliar la base [sobiranista] i crear una eina potent", ha aclarit.

"El president Mas, des de la setmana passada, ja es va posar a liderar i pivotar aquest procés de refundació que ens ha de portar cap al juny. Em consta i puc ben assegurar que ho està portant a terme. En els propers dies i setmanes veuran que això va agafant intensitat. Creiem que és un valor afegit", ha apuntat sobre el paper d'Artur Mas a nivell intern.

Pressupostos

Pel que fa a la negociació dels comptes per al 2016, Pascal ha assegurat que "no es demanen xecs en blanc a ningú", i s'ha posicionat en contra de reformar l'impost de successions, com demana la CUP. "Ens sembla important que hi hagi un instrument com aquest [els pressupostos] per tal d'executar polítiques públiques, però cal reobrir aquest impost", ha formulat Pascal.

stats