EL FUTUR DELS NACIONALISTES
Política 25/11/2011

Convergència es reorganitzarà al març

Oriol Pujol serà nomenat secretari general i Artur Mas rellevarà Jordi Pujol com a president del partit

Oriol March
1 min
LA CARA DEL RELLEU Oriol Pujol, en una foto al Parlament -en què és president del grup de CiU-, agafarà les regnes de CDC en el pròxim congrés del partit, que se celebrarà la segona quinzena de març del 2012. Rellevarà Artur Mas com a secretari general.

BarcelonaCDC celebrarà el seu congrés la segona meitat del mes de març de 2012. La intenció dels responsables del partit era organitzar-lo al llarg de 2011, però la convocatòria d'eleccions espanyoles, celebrades diumenge passat, va fer que els nacionalistes decidissin posposar-lo fins a l'any que ve. Així ho han confirmat a l'ARA diversos dirigents de Convergència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les fonts consultades indiquen que encara és d'hora per parlar de noms, però ningú discuteix que serà Oriol Pujol qui agafarà les regnes del partit des de la secretaria general. Aquest càrrec l'ocupa ara Artur Mas, president de la Generalitat, des del 2004, i estatutàriament l'ha de deixar en el proper congrés. En deixar Mas el càrrec, la "lògica" –com apunten des de l'aparell– fa pensar que passarà a ocupar la presidència del partit. Aquesta responsabilitat la té ara el fundador Jordi Pujol, per al qual es reservaria un càrrec honorífic. "El que és evident és que el lideratge de Mas, a la Generalitat i al partit, s'ha de veure reflectit en l'estructura organitzativa", raona un dirigent dels nacionalistes.

Podeu llegir la informació completa de l'ARA PREMIUM clicant aquí.

stats