Cas Palau
Política 04/06/2012

L'oposició reclama a Mas que doni explicacions sobre el suposat finançament irregular de CDC

La majoria dels partits exigeixen la compareixença del president després de l'últim informe policial. Oriol Pujol assegura que no ajudaria al procés judicial

Ara / Acn
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, al Parlament de Catalunya / EFE

BarcelonaL'oposició ha reclamat a Artur Mas explicacions sobre el suposat finançament irregular de CDC a través del Palau de la Música. ICV, PSC i ERC han demanat al president que comparegui i C's fins i tot ja ha registrat formalment la sol·licitud al Parlament. El PP també ha reclamat explicacions, tot i que els populars no troben necessari que Mas comparegui a la cambra catalana. Des de CDC, el seu secretari general, Oriol Pujol, ha tret importància a les declaracions i ha recordat que el tripartit ja va rebutjar la compareixença de Mas l'any 2010.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, ha instat Mas que expliqui "exactament què és el que ha passat". Navarro ha dit que és "evident" que el cas és "prou greu" perquè el president doni el màxim d'explicacions, i que el lloc on ho ha de fer és el Parlament.

En la mateixa línia, la portaveu d'ICV, Laia Ortiz, ha exigit al president que "doni la cara" i ha explicat que el seu partit reclamarà la compareixença de Mas al Parlament, tot i que no ha avançat de quina manera ho farà –es necessita el suport de dos grups parlamentaris–. D'altra banda, Ortiz ha demanat a la Sindicatura de Comptes que faciliti als grups parlamentaris tota la informació referent al suposat finançament il·legal de CDC.

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha demanat a Mas que doni "totes les explicacions que calgui" i ha afegit: "Ara més que mai cal demanar explicacions perquè CiU està al capdavant del Govern d'aquest país i no volem que cap ciutadà tingui cap dubte sobre què es fa amb els diners públics a les institucions catalanes".

El subgrup parlamentari de C's ha registrat formalment la sol·licitud de compareixença al Parlament. El president de la formació, Albert Rivera, s'ha mostrat confiat que altres grups parlamentaris se sumin a la seva petició.

El PP demana "deixar que la justícia treballi"

La líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, per la seva banda, ha exigit a Mas que doni detalls "de primer nivell" i ha demanat al Govern "la màxima claredat i la major transparència possible". Tot i això, la líder dels populars catalans ha afegit que també cal ser prudent i "deixar que la justícia treballi" abans de treure conclusions, i ha conclòs que no troba necessària la compareixença de Mas al Parlament.

Per contra, Oriol Pujol ha recordat que Mas ja va voler comparèixer al Parlament per donar explicacions sobre el presumpte finançament irregular de CDC, però que va ser el mateix tripartit, l'any 2010, qui ho va rebutjar. Així mateix, segons Pujol, que Mas comparegués ara a la cambra catalana no ajudaria al procés judicial.

stats