POLÍTICA
Política 10/05/2012

L'oposició demana a Mas que doni explicacions del finançament de CDC després que un informe policial el vinculi al Palau

Homs remarca que les sospistes "han de ser contrastades" i assegura que al partit estan "absolutament tranquils"

Acn
1 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } Els partits de l'oposició, a excepció del PP català, han reclamat explicacions a CDC i al president de la Generalitat, Artur Mas, després que un informe policial presentat aquest dijous hagi apuntat que hi va haver finançament de CDC a través del Palau de la Música.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El portaveu del Govern i dirigent de CDC, Francesc Homs, ha assegurat que al partit estan "absolutament tranquils" i ha dit que "de la policia s'espera alguna altra cosa que no infondre sospites" que "fóra bo que fossin contrastades". Aquest informe policial apunta, segons fonts judicials, que diversos xecs al portador –valorats en uns 18 milions– emesos pel Palau van ser cobrats per empreses que suposadament treballaven per a l'entitat musical però també per a CDC, tot i que no s'ha trobat el vincle directe.

Els partits de l'oposició que s'han volgut pronunciar aquest dijous al matí –tots menys el PP de Catalunya– ho han fet per exigir a CDC, a CiU i al govern del president Artur Mas que donin explicacions i aportin totes les dades possibles per aclarir quin ha estat el finançament del grup. Des del PSC, el portaveu de la formació, Jaume Collboni, ha considerat que les informacions aparegudes "confirmen" les conclusions de la comissió d'investigació que es va fer pel cas del Palau al Parlament. Des d'ICV-EUiA, el seu líder, Joan Herrera, ha recordat que la seva formació "ja va denunciar" la possible vinculació entre CDC i el Palau. Anna Simó, portaveu del grup d'ERC al Parlament, s'ha sumat a denunciar el tèrbol lligam existent entre les dues institucions. De la mateixa manera, Ciutadans (C's) i el subgrup de Solidaritat han exigit que el Govern faci públiques totes les dades.

stats