CANVI DE CICLE
Política 19/10/2014

CDC i Unió no abordaran les seves diferències entorn les plebiscitàries fins després del 9-N

Fonts de Convergència expliquen a Efe que els dos partits de la federació aparcaran el debat en l'executiva de CiU de dilluns

Efe
2 min
Artur Mas i Josep A. Duran i Lleida

BarcelonaL'executiva de CiU tractarà aquest dilluns de fer pinya entorn al que uneix els dos socis, consultar amb "èxit" el 9 de novembre als catalans sobre el seu futur, i d'aquesta manera defugirà les diferències que existeixen entre CDC i UDC sobre unes eleccions plebiscitàries sobre la independència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els dirigents dels dos partits de la federació s'asseuran a la taula demà en la primera executiva ordinària després que el president català, Artur Mas, anunciés la seva aposta per un nou format de consulta el 9-N per la via d'un procés de participació ciutadana i plantegés com a consulta "definitiva" amb unes eleccions plebiscitàries que UDC veu amb recels.

Fonts de CDC han explicat a Efe que la prioritat de CiU "es diu 9-N" i han afegit que en l'executiva de dilluns "sobretot farem pinya perquè es faci amb èxit".

En al·lusió a Unió, les mateixes fonts han subratllat que la premissa és "treballar per sumar i no per restar", i que es parlarà, a partir del 9-N, sobre quins són els nous escenaris i si els dos socis són capaços de mantenir unida a la federació.

No obstant això, Unió no secunda la proposta d'Artur Mas de convocar unes eleccions plebiscitàries, per a les quals CDC vol impulsar una "candidatura de país" amb representants de la societat civil i partits independentistes.

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ja va rebutjar del tot divendres la possibilitat d'unes eleccions anticipades, atès que a Catalunya li "interessa l'estabilitat" i la "serenitat", i va lamentar que CDC "no els hagi consultat" la possibilitat d'una llista unitària amb la societat civil.

Unió aposta per votar 'sí' a la primera pregunta del 9-N (Vol que Catalunya sigui un Estat?), però deixa a lliure criteri dels militants la resposta a la segona (Vol que sigui un Estat independent?).

En aquest context, UDC ha descartat participar com a partit en actes que siguin a favor o en contra de la separació de Catalunya i també defuig de llistes electorals l'objectiu de les quals sigui la independència.

stats