RELACIÓ CATALUNYA-ESTAT
Política 24/06/2012

CDC amenaça amb un "acte de sobirania" si no hi ha pacte fiscal

Ara
2 min
El secretari d'organització de CDC, Josep Rull.

BARCELONAA CDC ningú vol parlar ara de pla B, però mantenen vigents les advertències per si el pacte fiscal rep un cop de porta de Madrid. "Si ens diuen que no, nosaltres no ens resignarem i haurem de veure quin és el camí que hem d'assumir. Un no no tindrà com a conseqüència un pas enrere", va afirmar ahir el secretari d'organització de CDC, Josep Rull, en una entrevista a l'ACN. Sense parlar directament d'Hisenda pròpia, el dirigent va deixar clar que si Mariano Rajoy no satisfà la reivindicació catalana caldrà fer un "acte unilateral de sobirania".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Catalunya no es farà enrere i no es resignarà a acceptar un sistema que perjudica greument aquest país i posa en risc la cohesió social de Catalunya", va insistir Rull, que va afegir que ni a la Generalitat ni a l'Estat els convé un "xoc de legitimitats democràtiques". De fet, la prova que CDC no pensa defallir per ara en la seva reivindicació és la gira europea que el president Artur Mas va anunciar ahir des de Nova York per argumentar més enllà de les fronteres catalanes per què Catalunya vol el pacte fiscal. "Perquè es vagi prenent consciència que Catalunya no és que estigui malament, sinó que el drenatge de recursos és tan gran que al final hi ha aquests desequilibris", va dir Mas en declaracions a TV3 en relació al dèficit fiscal. El president va insistir que si no existís aquest dèficit "tan gran amb Espanya, en dos o tres anys" es podria liquidar tot el deute.

Petició de lleialtat al PP

Rull va demanar a Alícia Sánchez-Camacho que sigui "lleial" a Mas i no negociï en paral·lel amb Rajoy un pacte fiscal. El portaveu parlamentari del PP, Enric Millo, va exigir a CDC que reconegui que el PP ha estat el partit "més responsable i més lleial" i va titllar "d'incomprensibles i mancades de sentit comú" les declaracions de Rull.

stats