Política 29/06/2011

El PSC troba "sorprenent" que CiU "hagi decidit governar amb el PP" perquè "contradiu l'enquesta del CEO"

EL PP troba "contradictoris" els resultats del sondeig en les respostes sobre la independència i C's creu que la quantitat d'independentistes és "similar" al de les darreres consultes. ICV i ERC veuen el resultat de la desafecció respecte d'Espanya en el resultat. SI creu que s'ha demostrat que el suport a la independència és majoritari

Redacció
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } La reacció del president de la Generalitat, Artur Mas, respecte l'enquesta del CEO no ha estat l'única. Els altres partits amb representació al Parlament també s'han pronunciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per part del PSC, el seu portaveu al Congrés dels Diputats, Daniel Fernàndez, ha opinat que li sembla "sorprenent que CiU hagi decidit governar amb el PP" perquè “contradiu totalment l'enquesta del CEO”.

El portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha afirmat que l'enquesta és contradictòria perquè hi ha un 42% que vol la independència, un 20% que només se sent català i un 25% que triaria la independència com a opció prioritària abans que el federalisme o l'autonomia.

La portaveu d'ICV-EUiA al parlament, Dolors Camats, ha expressat que hi ha una tendència a l'alça de gent que se sent incompresa per l'Estat espanyol. Segons Camats, hi han hagut diferents fets, com el de l'Estatut o la demanada de més autogovern, que estan augmentant la desafecció política.

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Joan Ridao, ha admès que “els errors que ha comés el govern espanyol per la via estatutària no han estat en va” i que aquesta enquesta “reflecteix que una gran majoria dels ciutadans volen el pacte fiscal i molts d'altres també la independència”.

El portaveu de Solidaritat Catalana per al Independència (SI), Alfons López Tena, creu que, amb la nova fórmula de la pregunta directa, s'ha demostrat que el suport a la independència és majoritari.

Finalment, el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha afirmat que el president de la Generalitat, Artur Mas, ja s'ha ocupat de “quedar-se amb les enquestes per poder-les modelar com ell vulgui”. Rivera ha ressaltat a més que el nombre d'independentistes és molt similar al de les últimes enquestes si ens fixem en la pregunta que t'ofereix altres opcions com el federalisme o l'autonomia.

stats