Política 08/10/2011

Chacón opta per “un pacte fiscal federal”

La candidata del PSC proposa un model fiscal que millora el proposat per tripartit i el govern del PSOE l'any 2008

Pere Martí
2 min

BarcelonaCarme Chacón reclama un "pacte fiscal federal" que és una millora del model vigent, pactat pel tripartit i el govern del PSOE l'any 2008. La candidata del PSC assegura que en el seu primer any aquest pacte ha donat 2.421 milions d'euros a Catalunya, "deu vegades més del que van pactar CiU i el PP el 2003", subratlla. La millora passa per una "caixa compartida" entre la Generalitat i l'Estat, més reconeixement de l'esforç fiscal de Catalunya, més transparència i una progressiva convergència de resultats amb la resta de CCAA. Segons Chacón, és un pacte "possible i real" davant la proposta de CiU, que va en la línia del concert econòmic.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Carme Chacón ha obert aquest matí el consell nacional del PSC carregant contra un possible pacte entre "les dues dretes", CiU i el PP, per després del 20-N. Per la candidata socialista proposen "el campi qui pugui" en matèria econòmica per sortir de la crisi davant un PSC que vol tornar a posar el valor de la igualtat al centre de la política defensant "una prosperitat sostenible" que permeti créixer bé, mantenint l'estat del benestar i sense provocar la "fractura social" que s'està donant on governa CiU o el PP, com les comunitats de Madrid i Castella-la Manxa, a més de Catalunya.

El consell nacional també ha aprovat el manifest electoral i les llistes al Congrés i al Senat, amb la incorporació de José Zaragoza, Joan Rangel i Albert Soler com a principals novetats per Barcelona. En una línia general de continuisme, repeteixen Francesc Vallès per Tarragona, i Teresa Cunillera per Lleida. A Girona s'estrena Àlez Sàez. Pel que fa al Senat, la novetat principal és la de Carles Martí per Barcelona, màxim dirigent del partit a la capital catalana.

stats