Política 16/11/2011

Chacón obre la porta a disputar la secretaria general del PSOE per rellevar Zapatero

Tal i com avança avui l'ARA, la candidata del PSC no descarta iniciar després del 20-N la cursa per ser la substituta de Zapatero, segons ha explicat en un esmorzar a Barcelona

Pere Martí
1 min

BarcelonaLa cap de llista del PSC per Barcelonaa les eleccions del 20-N Carme Chacón, no ha volgut tancar portes al seu futur postelectoral, però ha donat pistes clares. La socialista ha deixat caure, durant un esmorzar, que podria apostar per liderar el PSOE i optar a la presidència del govern espanyol a partir del proper congrés dels socialistes, que s'avançarà al mes de gener, com ha avançat l'ARA. De fet, ha reptat als espanyols a posicionar-se sobre la possibilitat que una dona i catalana pogués encapçalar el PSOE. "A veure qui s'atreveix a dir el contrari", ha dit, mostrant-se alhora segura de que ningú dubta que tindria les mateixes capacitats i possibilitats que qualsevol altre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un dels assistents a l'esmorzar ha volgut preguntar a la també ministra de Defensa si l'Estat està preparat per tenir una presidenta o una líder de l'oposició que sigui dona i catalana, com ella pretenia quan va anunciar la seva voluntat de concórrer a primàries dins el PSOE. "A algú se li pot preguntar si una dona pot assumir les mateixes responsabilitats que un home? La notícia seria contestar el contrari", ha dit, tot afegint que "és absolutament raonable, com ha passat a Alemanya o Xile".

A més, Chacón també ha volgut remarcar que veu perfectament viable que un català sigui qui opti a la presidència espanyola. "Estaria bo que no ho pogués fer algú d'un territori que ha estat sempre a l'avantguarda dels avenços d'Espanya", ha sentenciat. "La notícia seria si algú digués que una dona catalana no pot", ha conclòs.

stats