Política 28/04/2011

Chacón no farà campanya a Catalunya per decisió del PSC

Cap dirigent del PSOE participarà als actes dels socialistes catalans, tampoc la ministra de Defensa

Joan Rusiñol
1 min

MadridSi no hi ha canvis d'última hora, la ministra de Defensa Carme Chacón –militant del PSC– no farà campanya a Catalunya per ajudar els alcaldables del seu partit. Ni ella, ni José Luis Rodríguez Zapatero, ni el vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba. Així ho ha decidit la direcció dels socialistes catalans, segons ha confirmat avui la portaveu del Comitè Electoral del PSOE, Elena Valenciano. I Ferraz ho ha acceptat. p { margin-bottom: 0.21cm; }

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El PSC ha decidit fer una campanya molt centrada en la qüestió municipal. És una decisió estratègica del PSC que respectem i compartim" ha avançat Valenciano. Fonts de Ferraz admeten que els socialistes catalans volen fer un plantejament molt "localista" sense donar protagonisme al debat polític ni espanyol ni català. Segons Valenciano aquest enfocament també afecta Chacón, una de les persones més ben situades per rellevar Zapatero al procés de primàries que començarà després del 22-M.

Tampoc hi haurà, doncs, el tradicional doble tancament de campanya amb el secretari general del PSOE al Palau Sant Jordi de Barcelona. Aquest any, res de res.

A la resta de l'Estat, la ministra de Defensa participa en 13 actes, Rubalcaba en 14 i Zapatero en 10.

stats