Política 04/11/2011

El PP és el partit que més creix a Catalunya, però el PSC torna a guanyar i CiU es manté segona

L'enquesta del CIS confirma una estirada del PP, que passa de 8 a 12 escons, però no aconsegueix superar CiU com a segona força, ja que també puja de 10 a 13 escons, ni el PSC, que en perd 9 però segueix primer amb 16 escons

Pere Martí
1 min

BarcelonaEl CIS que s'ha conegut avui apunta gairebé un triple empat entre les tres primeres forces, que s'acabarà de confirmar o no a les eleccions del 20-N. El PP creix notablement, amb 4 escons més que treu del PSC, perquè CiU també en guanya tres i ERC manté els seus tres. Per tant, existeix un trasllat de vot entre socialistes i populars, a favor d'aquests, mentre que el món nacionalista creix pel cantó de la federació nacionalista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb aquests resultats, l'objectiu del PSC de revalidar la victòria a les generals es mantindria, però amb un regust amarg per la pèrdua de 9 diputats. En canvi el PP no aconseguiria el seu objectiu de fer el sorpasso a CiU, perquè augmentaria a 13 escons, mentre que els populars només arribarien a 12. ERC es mantindria amb 3 i ICV pujaria d'un a tres.

stats