Política 05/11/2014

Rècord dels partidaris de permetre la independència, segons el CIS

La xifra arriba a l'11,5%, el percentatge més elevat de la sèrie històrica del baròmetre

Efe
1 min

MadridEl percentatge d'espanyols que es mostra partidari que les comunitats autònomes puguin independitzar-se ha experimentat un nou increment a l'últim sondeig del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). Aquest percentatge arriba al 11,5%, rècord de la sèrie històrica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'última enquesta del CIS es va fer entre l'1 i el 13 d'octubre, després que el Tribunal Constitucional suspengués la primera consulta sobiranista convocada per la Generalitat per al 9 de novembre.

El sondeig revela que els partidaris que l'Estat reconeguin a les comunitats l'opció de la independència passa de l'11,1 de setembre al 11,5% d'octubre.

Per contra, els partidaris d'un estat amb un únic govern central sense autonomies baixen del 19,5 al 18,7%, i els que prefereixen que el model territorial actual es mantingui com tal com està augmenten fins al 36,1, per un 33,5% del mes anterior.

Els favorables que les comunitats autònomes tinguin més autonomia de la que gaudeixen ara són el 13,3% dels espanyols, cinc dècimes més que en l'última enquesta.

També són més els que prefereixen restar autonomia a les comunitats: un 10,4% en comparació amb el 9,2% de setembre.

El 52,1% dels consultats se sent tan espanyol com de la seva comunitat autònoma, el 17,7% es considera únicament espanyol –1,2 punts més que al setembre– i el 8,5%, només de la seva comunitat autònoma –1 punt més que el mes anterior.

stats