Política 06/03/2013

Més "únicament espanyols" i amb més ganes d'eliminar les autonomies: el CIS de febrer

El baròmetre també revela que creix el suport a millorar l'autogovern de les comunitats, però la xifra representa la meitat de les persones que advoquen per un model més centralista

Ara
1 min
Manifestació a favor de la unitat d'Espanya a la plaça Colon de Madrid  / EFE

MadridEl baròmetre del CIS del febrer difós aquest dimecres inclou les habituals preguntes sobre el model d'estat, que adquireixen molta rellevància pel debat sobiranista a Catalunya. El més destacat és que creixen pràcticament igual les persones a favor d'acabar amb les comunitats autònomes (passen en un mes del 24,2 al 24,7%) i les que volen que les comunitats tinguin més autogovern (de l'11 a l'11,7%).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En canvi, es redueix el percentatge de ciutadans que volen mantenir igual que ara el model autonòmic (del 32,1 de gener al 31,8% de febrer), que desitgen que les comunitats tinguin menys autogovern (del 14,5 al 13,8%) o que defensen el dret a l'autodeterminació (del 9,2 al 8,1%).

Pel que fa al sentiment nacional, augmenten el nombre de ciutadans que se senten únicament espanyols (al gener eren el 14,7 i al febrer, el 16,2%) i es redueixen els que se senten tan espanyols com de la seva comunitat autònoma (passen del 54,5 al 52,1%). I també cau la xifra de persones que se senten únicament de la seva comunitat (del 6,3 al 5,7%).

stats