POLÍTICA
Política 06/02/2012

El PP perd dos punts però manté un ampli avantatge sobre el PSOE, segons el CIS

El primer baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques des de la victòria del PP indiquen una caiguda de set dècimes per a CiU. El líder d'IU, Cayo Lara, obté millor valoració que el cap de files de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida

Ara
2 min

MadridEl PP ha perdut gairebé dos punts en suport electoral respecte als resultats del 20N, al adjudicar el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) una estimació de vot del 42,7 per cent, si bé aquesta xifra li permet mantenir un avantatge de 14,7 punts sobre el PSOE. Segons el baròmetre de gener difós avui pel CIS, el primer des de les eleccions generals, el PSOE hauria perdut també suport electoral, encara que menys, en obtenir un 28 per cent dels sufragis, set dècimes menys que en els comicis de novembre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

IU, en canvi, puja un punt en estimació de vot respecte als resultats electorals, fins al 7,9 per cent, igual que UPyD, que eleva en un altre punt el seu percentatge, fins a arribar al 5,7 per cent. Per contra, CiU perd set dècimes de suport, ja que l'enquesta els concedeix el 3,4 per cent de vot estimat, davant del 4,1 de les eleccions generals. ERC puja quatre dècimes en intenció de vot respecte del 20-N i obté un 1,4%. També creiux Compromís, que passa de, 0,5% de les eleccions al 0,8%.

Rajoy no aprova; Cayo Lara, més ben valorat que Duran

Segons l'estudi, els ciutadans no aproven ni al president del govern Mariano Rajoy ni al líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. Els donen notes del 4,55 i del 4,25 respectivament. Rosa Díez els supera amb un 4,75, la líder més ben valorada pels espanyols. En tercer lloc s'hi situa la parlamentària de Geroa Bai, Uxue Barkos (4,4), mentre que el que rep pitjor valoració és el portaveu d'Amaiur, Iñaki Antigüedad (3,1). El líder d'IU, Cayo Lara (4,17), supera la valoració que rep el cap de files de CiU a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida (4,13). El portaveu d'ERC, Alfred Bosch, segueix Duran amb un 4,02, mentre que el de Compromís, Joan Baldoví, obté un 3,5.

El ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, és el més ben valorat de l'executiu de Mariano Rajoy. Aprova, com també ho fan la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría i i la ministra de Foment, Ana Pastor. A l'altra banda, el ministre de defensa, Pedro Morenés, que rep la pitjor valoració.

stats