Política 07/07/2015

El suport a la independència es manté des del gener, però per sota dels nivells del 9-N, segons l'últim CIS

Un 9,7% dels enquestats en el baròmetre al juny veuen amb bons ulls que una comunitat autònoma se separi de l'Estat. Al novembre el suport era del 12,4%

Ara
1 min
Cues a l'Institut La Salle de Gràcia. CRISTINA CALDERER

MadridEl suport a la independència es manté gairebé inalterable des de principis d'any, segons l'últim baròmetre del CIS. Però segueix gairebé tres punts per sota que el novembre passat, en què els partidaris que una comunitat autònoma se separi de l'Estat van assolir un màxim històric arran de la celebració del 9-N. D'acord amb l'últim baròmetre del juny, un 9,6% dels enquestats són partidaris que l'Estat reconegués a les comunitats la possibilitat de convertir-se en estats independents. El novembre passat, aquest percentatge era d'un 12,4%. Només un mes després, el desembre del 2014, baixava fins a un 8,9%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'última enquesta augmenten els indecisos respecte al maig i cauen fins a gairebé dos punts els partidaris que les comunitats tinguin més autonomia, fins a un 12,3%. Alhora, també augmenten més de quatre punts els ciutadans que se senten només espanyols, d'un 14,7 al maig a un 18,8% al juny, mentre que baixen la mateixa xifra els que se senten tan espanyols com el gentilici de la comunitat autònoma a la qual pertanyen.

stats