Política 18/05/2015

Mas crida a votar sobiranista a l'àrea metropolitana perquè sigui "al costat" del país el 27-S

El president de la Generalitat reivindica CiU com un partit "revolucionari" perquè diu la "veritat" en política

Núria Orriols
2 min
Artur Mas, amb el candidat de CiU a Badalona, Ferran Falcó, a la carpa Titus de Badalona / ACN

BadalonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha cridat aquest dilluns a votar sobiranista a l'àrea metropolitana perquè aquests ajuntaments facin "costat" al país el 27 de setembre, que ha fixat com a data clau per "decidir el futur del poble de Catalunya". El cap de l'executiu català ho ha dit en el marc d'un dinar a Badalona, on ha acompanyat el candidat a l'alcaldia d'aquest municipi, Ferran Falcó.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Mas ha assegurat que cal "fortalesa" a les institucions locals per encarar "situacions complicades" que es poden esdevenir en els mesos vinents, sobretot a la corona metropolitana i els municipis pròxims a Barcelona. A parer seu, cal que les forces polítiques a favor del dret a decidir tinguin un "pes suficient" perquè "en el moment de la veritat" aquests ajuntaments "no es posin en contra" que Catalunya decideixi el seu futur.

En aquest sentit, ha demanat el vot especialment per a CiU, perquè ha assegurat que "han mirat als ulls de la gent" i "s'ho han jugat tot" en el procés sobiranista. "Feu-nos costat", ha clamat.

Alhora, ha reivindicat la tasca del govern de la Generalitat, i ha assegurat que "han donat la cara" i "han pres decisions valentes". En aquest sentit, ha batejat CiU com el partit que diu la "veritat": "Nosaltres som uns revolucionaris, perquè som els que en política diem la veritat".

Falcó treu pit pel seu paper a l'oposició

Per la seva banda, el candidat de CiU a Badalona, Ferran Falcó, ha carregat contra l'actual batlle de la ciutat, el popular Xavier García Albiol, pel seu estil "paternalista, clientelar i populista", i ha dit que "CiU és l'antítesi d'això". "Nosaltres som l'alternativa, ningú ens pot dir que no hem estat en les qüestions importants al costat de Badalona", ha asseverat Falcó.

Ha assegurat que el seu contrincant fa "propaganda" i que, en realitat, la seva recepta per governar "no funciona". És per això que ha remarcat la "importància" d'aquesta última setmana de campanya per "arrossegar la confiança de la gent". "Representem una manera d'entendre la política i el servei a la gent", ha dit Falcó, "som bona gent i hem pencat".

El candidat convergent ha tret pit per l'aforament al dinar organitzat a Badalona i ha assegurat que ell també pot "omplir una plaça com la Trafalgar", amb referència a l'acte de diumenge de García Albiol en el seu míting central de campanya, "ho podem fer sense deure res a ningú", ha afegit, i ha acusat Albiol d'utilitzar els treballadors de l'Ajuntament perquè assistissin al dinar.

"Demaneu als altres què han fet per Badalona aquests quatre anys", s'ha preguntat amb referència al PSC i ICV. "Nosaltres hem aturat el PP", ha assegurat. I, així, ha reptat la resta de forces polítiques a fer-lo alcalde per parar els peus a Xavier García Albiol. Ara bé, demanant el vot útil: "No fem un poti-poti, ara toca anar de cara a barraca".

stats