Política 26/04/2012

Rajoy: “Parlaré sempre amb tots els governs i molt particularment amb Catalunya i CiU”

Rajoy es mostra proper a CiU un dia després del rebuig als pressupostos. “És el moment de fer coses junts, i grans, parlem del que és important, del que és gran, de la suma de tots els governs”

Joan Faus
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha volgut mostrar avui proper a CiU i a l'executiu català un dia després del rebuig de la federació als pressupostos de l'Estat i el distanciament entre els nacionalistes i el PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

“Parlaré sempre amb tots els governs i molt particularment amb Catalunya i CiU”, ha dit Rajoy en una roda de premsa conjunta amb el secretari general de l'OTAN, Anders Fogh Rasmussen, amb el qual s'ha reunit a la Moncloa.

El cap de l'executiu ha reiterat que “Espanya som tots” i ha tornat a estendre la mà a CiU i a la resta de partits. “És el moment de fer coses junts, i grans, parlem del que és important, del que és gran, de la suma de tots els governs”, ha dit. Ha insistit, a més, que “toca fer política amb majúscules” i tenir una “visió a mitjà i llarg termini”. “Parlo de l'interès general d'Espanya, de Catalunya i tots els espanyols”, ha afegit.

A la pregunta de si hi ha risc real d'intervenció d'una comunitat autònoma, Rajoy ha respost dient que vol evitar comentaris polèmics. En aquest sentit, ha reiterat que no deixarà caure cap administració i ha recordat les mesures de finançament que ha adoptat el govern central per a autonomies i ajuntaments. “Crec en les comunitats autònomes i no les deixarem de banda”, ha dit, abans d'afegir que “ens estem jugant” poder refinançar els deutes als mercats.

stats