Política 03/04/2012

CiU lamenta la "morositat" de l'Estat amb Catalunya

Malgrat l'incompliment, la federació nacionalista no es tanca a la negociació parlamentària

Joan Rusiñol
1 min

MadridConvergència i Unió ha lamentat que el govern espanyol "segueix sent morós" amb Catalunya, perquè els pressupostos que ha detallat avui no inclouen els prop de 1.000 milions de deute de l'addicional tercera del 2008 i el 2009. El diputat al Congrés Josep Sánchez Llibre ha criticat "la falta de rigor, de serietat i solvència" dels comptes presentats pel govern de Mariano Rajoy. El portaveu adjunt a Madrid, Pere Macias, els ha titllat d'"asimètrics", perquè "són molt poc exigents amb l'administració de l'Estat i, en canvi, extraordinàriament exigents amb les comunitats autònomes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i les crítiques als comptes, Macias no ha tancat la porta a la negociació parlamentària i ha recordat que CiU té "una àmplia tradició" de buscar acords "si és possible".

Per Sánchez Llibre, globalment els pressupostos "hipotequen el futur de l'economia espanyola i són a curt termini", entre d'altres coses, perquè no contenen com a "pilar fonamental" les mesures d'estímul necessàries per afavorir el creixement econòmic.

stats