NOU FINANÇAMENT
Política 30/05/2012

Com arriben els partits a la cimera del pacte fiscal?

L'acord del 2005 treu el cap per afavorir un acord amb el PSC, tot i que ERC no ho veu amb bons ulls i cada partit hi posa les seves condicions

Ara
1 min
PRIMERA TROBADA El president de la Generalitat, Artur Mas, es va reunir a Palau amb el primer secretari  del PSC, Pere Navarro, el desembre del 2011.

BarcelonaEls vots de CiU, ICV-EUiA i ERC van crear a la comissió del concert econòmic la primera majoria entorn el pacte fiscal, però les últimes setmanes hi ha hagut moviments i algunes postures s'han matisat, el que pot provocar canvis en els acords.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

- CiU: no veu malament agafar el model de l'Estatut del 2005 com a base per al consens, però sense renunciar a la clau de la caixa i a un model singular.

- PSC: accepta un model singularitzat per a Catalunya, però sense la Hisenda pròpia, ja que en proposa una de consorciada amb l'Estat.

- PP: no veu malament ara un finançament singular per a la Generalitat, però dins la Lofca i sense que el Govern tingui la clau catalana.

- ICV-EUiA: insisteix en mirar a l'acord del 2005 per sumar el PSC i reclama lligar-ho amb compromisos socials i una estratègia conjunta a Madrid.

- ERC: no es mou del concert econòmic i, en tot cas, reclama que Artur Mas s'estalviï la negociació amb l'Estat i creï directament una Hisenda pròpia.

- SI: accepta donar suport al concert econòmic si el Govern fixa l'Estat propi com a pla B.

- C's: rebutja qualsevol model singular per a Catalunya i opta per un finançament de tipus federal generalitzable.

Podeu llegir la informació sencera a l'ARA PREMIUM.

stats