Política 27/07/2011

Mas-Colell prova d'apaivagar les tensions prèvies al Consell de Política Fiscal

Els conselleres del PP marquen diferències i es fa una fotografia a l'entrada

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha arribat a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) que es fa aquesta tarda a Madrid amb ganes de consens. Segons ha dit a l'entrada, espera que en surtin resultats "positius" i ha afirmat que "en política res és insalvable" en referència a les fortes diferències que s'han posat de manifest a les últimes hores entre el govern espanyol i els 11 consellers del PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, la fortalesa dels populars en aquest organisme després de les eleccions autonòmiques del 22 de maig ja s'ha fet visible. La majoria dels consellers del PP han entrat per una porta que no és l'habitual i s'han fet una fotografia conjunta.

Mas-Colell ha reiterat que, avui, Catalunya demanarà de nou els diners del fons de competitivitat i l'ajornament del pagament dels diners que la Generalitat ha de retornar a l'Estat en concepte d'avançaments, un cop liquidats els comptes del 2008 i el 2009. El conseller no creu que avui s'aprovi el pla de reequilibri català. A l'abril se'n van aprovar 7 i en queden 6 de pendents. Ni Madrid ni la Rioja van haver de presentar-ne. Euskadi i Navarra no es regeixen pel finançament de règim comú.

stats