Política 01/10/2014

Montoro: "La independència produiria més crisi econòmica"

El ministre d'Hisenda admet que Catalunya és una de les comunitats autònomes que més creix

Ara
1 min

MadridEl ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, està convençut que una part del moviment sobiranista a Catalunya és degut a la crisi econòmica. Així ho ha explicat en una entrevista, aquest dimecres, a Onda Cero. Ha subratllat que el Govern de CiU va començar a impulsar el camí cap a l'estat propi el 2012, un horitzó que –segons ell– seria un "error" en termes econòmics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La independència provocaria mes crisi econòmica, especialment a Catalunya, però també a Espanya i a Europa", ha afirmat. Tot i això, ha admès que "fins ara" l'ebullició política catalana no ha tingut una repercussió negativa en la recuperació, per exemple, en qüestions com la qualificació del deute. A més, ha reconegut que és una de les comunitats que més creix a l'Estat.

Ha lamentat que, a parer seu, el president de la Generalitat, Artur Mas, s'equivoqui de "prioritat" política, perquè creu que s'hauria de centrar només a sortir de la crisi. Diu que el Govern va optar per la via independentista en un moment en què les administracions havien d'assumir retallades de la despesa i hi havia problemes per finançar-se.

stats