CONSULTA MUNICIPAL INDEPENDÈNCIA 2013, ERC, SI
Política 10/02/2012

L'Assemblea Nacional de Catalunya aposta per una consulta municipal sobre la independència per al 2013

S'espera obtenir 2 milions de votants per tenir el suport d'una majoria àmplia

Acn
1 min

BarcelonaL'Assemblea Nacional de Catalunya té com a objectiu aconseguir la independència del país en uns tres anys, després que el maig o juny de l'any 2013 tots els ajuntaments catalans convoquin una consulta popular.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'Assemblea es planteja com a objectiu inicial formar-se amb uns 7.000 membres constituents, a l'acte que està previst que es faci aquest mes de març. El membre del secretariat de l'Assemblea, Pere Pugés, ha explicat que aquest percentatge de representants s'ha de traduir a totes les poblacions i comarques, per tal de passar dels 900.000 vots a favor de la independència –aconseguits a les consultes ciutadanes–, fins als 2 milions necessaris per tenir el suport d'una majoria àmplia. El gran pas serà, segons Pugés, la Marxa per la Independència, que començarà en una data simbòlica per al catalanisme, el 23 de juny –revetlla de Sant Joan–, i acabarà l'11 de setembre amb una manifestació a Barcelona.

A l'acte de presentació que ha tingut lloc aquest divendres a Lleida hi han assistit el diputat d'ERC Joan Tardà i el diputat de SI Alfons López Tena. Tena ha insistit als promotors de l'Assemblea que vetllin perquè la convocatòria d'una consulta des dels ajuntaments no rebi bloquejos legals. Segons ell, el més permissiu és el Tribunal Constitucional, que, tot i que prohibeix als ajuntaments i les comunitats autònomes fer referèndums, accepta fer consultes sobre "qualsevol tema d'interès públic".

stats