Política 22/05/2012

La justícia autoritza ara la manifestació ultra el dia de la Copa del Rei

El tribunal revoca l'ajornament que havia dictat la delegació del govern espanyol

Joan Rusiñol/ Efe
1 min

MadridEl Tribunal Superior de Justícia de Madrid autoritza finalment que divendres es pugui fer la manifestació de l'ultradreta contra allò que ells anomenen les "provocacions" de les aficions del Barça i de l'Athletic de Bilbao. La marxa està convocada sota el lema "Contra el separatisme, una bandera. Marxa per a la unitat d'Espanya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La delegació del govern espanyol havia fet ajornar fins dilluns dia 28 aquest acte –convocat entre d'altres per Falange i el Movimento Católico Espanyol– pels riscos de confrontació evidents que suposa. Ara el TSJ de Madrid dóna la raó al recurs presentat per La Falange i deixa sense efecte la resolució de la delegació de l'executiu espanyol perquè, segons diu, vulnera l'article 21.2 de la Constitució. Aquest text afirma que només es podran prohibir actes a l'espai públic quan "existeixin raons fonamentades de l'ordre públic".

La marxa està convocada a les 6 de la tarda a la zona de Chamberí, lluny del Vicente Calderón, però la policia no descarta que alguns dels seus participants s'acabin apropant després al voltant del camp de futbol. Els informes policials també acrediten "les connotacions xenòfobes i violentes" d'aquests sectors cap a les aficions dels dos equips.

stats