Copa del Rei
Política 21/05/2012

Crida perquè la final de la Copa del Rei sigui un clam a favor de les seleccions catalanes i basques

Les plataformes pro-seleccions demanen que s'ompli l'estadi Vicente Calderón de senyeres i ikurrinyes

Joan Rusiñol
1 min
Crida per aconseguir l'oficialitat de les seleccions catalanes, basques i gallegues

MadridLes plataformes que treballen per aconseguir l'oficialitat internacional de les seleccions esportives catalanes, basques i gallegues han reivindicat avui al Congrés, a Madrid, que s'aprofiti la final de la Copa del Rei de futbol, aquest divendres, per fer un gest de reivindicació "pacífic i democràtic" en aquest sentit. La Plataforma Pro-Seleccions Esportives Catalanes, la basca Esait i la gallega Siareir@s Galego@s han demanat a les aficions del Barça i de l'Athletic Club de Bilbao que omplin l'estadi Vicente Calderón de "senyeres i ikurrinyes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sergi Blázquez, de la Plataforma, ha demanat que es faci aquest acte de "reafirmació nacional" i ha subratllat que reclamen per als símbols nacionals catalans i bascos el mateix "respecte" que s'ha de tenir per "tot altre tipus de símbols".

En un manifest, llegit per la periodista de Catalunya Ràdio Rita Marzoa, s'ha reclamat a més al govern espanyol "respecte i llibertat" per als esportistes d'aquestes nacions que apostin per les seves pròpies seleccions nacionals. Els convocants han denunciat "les "traves i el joc brut" que, a parer seu, aplica l'administració dels estats espanyol i francès.

A l'acte hi han assistit diputats de CiU, Amaiur, ERC-Reagrupament, ICV i el BNG. En canvi, no hi ha assistit finalment el PNB, molest perquè –des del seu punt de vist– la convocatòria ha estat promoguda en bona mesura per l'esquerra abertzale.

stats