Política 07/03/2012

El govern espanyol garanteix que els pressupostos inclouran partides pel corredor mediterrani

La ministra de Foment assegura que està definint el model d'infraestructures d'Espanya i que no pensa descartar el corredor central

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa ministra de Foment, Ana Pastor, ha assegurat avui que el corredor mediterrani és "prioritari" pel seu govern i que els pressupostos, que Mariano Rajoy presentarà a finals d'aquest mes, "reflectiran" aquest compromís amb partides concretes. Ho ha dit en una interpel·lació del diputat de CiU, Pere Macias, que li ha exigit que, en un moment amb recursos escassos, és essencial que Madrid determini què es pot fer i què no. Ha afirmat que hi ha "petites obres que, invertint pocs diners, donen un gran rendiment".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La ministra ha reiterat diverses vegades el compromís de l'executiu espanyol en l'eix mediterrani i en obres concretes, com l'accés al port de Barcelona. S'ha compromès a "fer realitat el que estava encallat". Pastor s'ha preguntat: "Com no ha de ser prioritari per a nosaltres", un corredor que afecta gairebé el 50% de la població de l'Estat espanyol –de Catalunya a Andalusia– i el 48% del PIB estatal? Com ja va dir ahir Rajoy, l'estratègia de canvi d'amplada de via començarà en la xarxa mediterrània. "És fonamental per a la cohesió i la vertebració d'Espanya", ha dit Pastor.

Pastor, però, ha deixat clar que la priorització del corredor mediterrani no és incompatible amb el corredor central i l'eix transpirinenc de connexió amb França. En el llistat de prioritats, hi ha afegit acabar l'alta velocitat a Euskadi i a Galícia.

Ha defensat la idea que ara cal dibuixar el mapa d'infraestructures per al 2030 i, per tant, que no renunciarà a fixar tota la xarxa. Ha avançat que a l'estiu presentarà el pla d'inversions fins al 2024 i ha animat els partits, sobretot CiU, a buscar el consens.

stats