Política 27/11/2014

El PSOE creu que Rajoy ja no està legitimat per liderar la regeneració democràtica

Pedro Sánchez retreu al president espanyol el silenci sobre la dimissió de la ministra Ana Mato

Efe
1 min
El líder del PSOE, Pedro Sánchez, en el ple d'aquest dijous al Congrés. EFE

MadridEl líder del PSOE, Pedro Sánchez, assegura que la dimissió d'Ana Mato "apunta directament el PP", ja que, com ella, apareix a la interlocutòria del jutge Pablo Ruz com a partícip a títol lucratiu de la trama Gürtel. "Algú haurà de donar noves explicacions i assumir responsabilitats" ha dit el líder socialista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant el debat dels projectes de llei de control de l'activitat financera dels partits i de regulació de l'exercici de l'alt càrrec, que ha presentat Rajoy per combatre la corrupció, Sánchez ha cridat l'atenció sobre "l'eloqüent" absència de la exministra de Sanitat al banc del govern espanyol.

"Hi ha vegades en què els silencis són eloqüents i avui al banc blau el que són eloqüents són les absències", ha dit al president, a qui ha retret que la seva intervenció d'avui no ha estat "la que necessitaven escoltar els espanyols".

Sánchez també ha recordat a Rajoy que, sobre el cas Gürtel, els populars "van començar dient que era tot fals, van continuar dient que era tot fals excepte algunes coses" i avui se sap que "tot era cert".

"Ja no està en condicions de liderar la tasca de la regeneració democràtica", ha subratllat. "No està capacitat ni legitimitat", ha dit.

stats