Política 25/01/2015

Rajoy, sobre la corrupció: "Em preocupa que alguns dels nostres no hagin estat a l'altura"

El president espanyol diu que a Espanya "no hi ha impunitat" i evita citar directament Luis Bárcenas

Efe
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, aquest diumenge a Madrid. EFE

MadridEl president del govern espanyol i del PP, Mariano Rajoy, ha garantit que a Espanya "no hi ha impunitat" i ha assegurat que no està disposat a permetre que la corrupció enteli l'honorabilitat dels populars i la imatge d'Espanya ni que oculti la gestió del PP i "el canvi cap a la prosperitat" iniciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha dit a la cloenda de la convenció del PP, que ha coincidit aquests dies amb la sortida de la presó de l'extresorer Luis Bárcenas i les seves declaracions sobre la comptabilitat del Partit Popular.

El tema de la corrupció "convida a la demagògia més ferotge i l'oportunisme polític de la pitjor corrupció", ha afirmat Rajoy, que ha dit que no li preocupen les "exageracions interessades ni les manipulacions".

"El que em preocupa", ha afegit, "és que alguns dels nostres no hagin estat a l'altura de la trajectòria" del PP i del que els espanyols n'esperen.

El president ha argumentat que ningú hauria d'arribar a la política amb "l'ambició d'obtenir rèdits personals", però ha admès que no poden "garantir les conductes de tots i cadascun" dels seus càrrecs. "Potser altres sí", ha puntualitzat.

"És veritat que aquests casos s'han produït" i que mereixen una resposta ferma, ha assenyalat Rajoy, que ha afirmat també que molts d'aquests casos es poden prevenir i és el que el govern espanyol està fent.

"A Espanya no hi ha impunitat, les institucions funcionen, les irregularitats es sancionen", ha dit Rajoy després d'insistir que policies, jutges i fiscals tenen avui més empara que mai en la lluita contra la corrupció.

"Una altra cosa és que alguns no hagin de parlar" o que "pretenguin donar lliçons els qui no estan en condicions de fer-ho", ha assegurat el líder del PP, que a més ha comminat els populars a no mirar els seus adversaris, sinó a ells mateixos, perquè no són els seus rivals els que els obliguen a donar una resposta, sinó tots els espanyols.

"L'important no és el que altres diguin, sinó el que puguem fer", ha subratllat, i ha dit que la Moncloa ja està oferint "aquesta resposta" que exigeixen els ciutadans amb les reformes aprovades per reforçar la lluita contra la corrupció.

"No estem disposats a permetre que aquestes qüestions entelin l'honorabilitat" del PP i dels seus centenars de milers de militants ni "el respecte que mereixen les institucions", "ni la imatge d'Espanya", ha recalcat.

Una vegada més, ha reconegut que s'han comès errors, i que es van poder fer les coses millor, però ha reiterat que quan el PP ha detectat una "conducta punible en les seves files ha intervingut sense dubtar-ho" amb el nivell exigència que demana "la democràcia "i els espanyols.

"Hem aprovat moltes reformes per fer d'Espanya un país millor en el terreny social i en l'econòmic", i quan conclogui la seva gestió, la pretensió del president espanyol és que també sigui un "país millor en el terreny ètic" i amb més qualitat democràtica .

"Per això estem treballant", ha garantit.

stats