Política 13/08/2013

Cascos i Arenas neguen haver cobrat sobresous però admeten que no hi havia controls sobre les donacions al PP

Els dos exsecretaris generals han resposta amb un "no em consta" a les preguntes sobre la comptabilitat B

Joan Faus
1 min

MadridEls exsecretaris generals del PP Francisco Álvarez-Cascos i Javier Arenas han negat aquest dimarts davant del jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz la suposada comptabilitat B del partit i haver cobrat sobresous en negre però han admès que "no existia cap mecanisme de control" sobre les donacions al partit, segons han explicat fonts judicials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En les seves declaracions a l'Audiència, Cascos i Arenas s'han espolsat qualsevol responsabilitat sobre el finançament del partit i han assegurat no era la seva responsabilitat sinó del tresorer. Tot i així, han dit no tenir constància de les possibles donacions d'empreses per sobre de la llei.

A tots dos Ruz els hi ha preguntat si havien cobrat sobresous en negre, tal com apareix als papers de Bárcenas, i ho han negat taxativament. Però en ser preguntats sobre si hi havia una comptabilitat B, s'han mostrat més ambigus, i han replicat amb "no em consta" o "no ho recordo". A més, cap d'ells ha dit que aquesta suposada comptabilitat manuscrita fos una invenció de Bárcenas, com sosté la cúpula del PP.

La tesi de la falta de control sobre les donacions ja l'havia ratificat abans l'empleat de caixa del PP Antonio Ortíz, que ha admès que no es demanaven els DNI als donants i que ell feia trossejava les donacions per tal d'ingressar-les al compte oficial del PP sense que superessin el màxim de 60.000 euros permès per la llei. Ambdues activitats vulnerarien la llei de finançament de patit i la llei electoral.

stats