Política 07/07/2015

Les Corts Valencianes portaran la reforma de l'Estatut al Congrés dels Diputats

El Parlament celebrarà el pròxim 22 de juliol un ple per escollir els diputats que defensaran la proposta a Madrid

Acn
1 min
El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, conversa amb el síndic del PP i l'expresident valencià Alberto Fabra, abans d'un ple del parlament / ACN

ValènciaEl president de les Corts Valencianes, Enric Morera, ha presentat aquest dimarts, a la Junta de Síndics, la proposta per desbloquejar la reforma de l'Estatut d'Autonomia valencià, que vincula les inversions estatals al pes poblacional, una disposició present als Estatuts de Catalunya, Andalusia o l'Aragó. La Junta ha acordat que el 22 de juliol se celebri un ple en el qual s'escolliran els representants de les Corts Valencianes que aniran al Congrés dels Diputats a defensar la reforma.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de l'aprovació de la reforma en les Corts Valencianes, la mesa del Congrés dels Diputats, amb data 29 de març de 2011, va qualificar la iniciativa presentada amb proposta de reforma de l'Estatut d'Autonomia i va ordenar la seva publicació al 'Butlletí Oficial de les Corts Generals'.

El debat estava previst al Congrés dels Diputats per al 12 d'abril de 2011, però el 8 d'abril es va informar que el Parlament valencià estava dissolt per la convocatòria d'eleccions autonòmiques i es va demanar un ajornament del debat de la proposta. Als mesos de setembre de 2013 i 2014 també es va demanar per part de les Corts Valencianes, aleshores amb majoria del PP, la retirada de l'ordre del dia.

Després de gairebé cinc anys, el nou president ha demanat als síndics dels grups parlamentaris de les Corts Valencianes tornar a reobrir el debat i, una vegada que se celebri el ple del 22 de juliol, sol·licitarà de forma immediata al president del Congrés que a l'inici del nou període ordinari de sessions, al mes de setembre, es prengui en consideració la proposta de reforma de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana.

stats