Política 02/12/2011

Cospedal retalla sous dels funcionaris i els allarga l'horari

Castella-la Manxa privatitzarà la gestió de la sanitat i farà pagar els llibres de text

Ara
1 min

ToledoLa presidenta de Castella-la Manxa i secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha anunciat avui un paquet de mesures d'ajustament pressupostari que afecta els treballadors públics de l'autonomia, que des de la primavera de l'any passat governen els conservadors, i el sistema de sanitat. Cospedal retallarà el sou dels seus 70.000 funcionaris una mitjana del 3%, i un 10% del complement específic, i els obligarà a treballar més hores (de 35 a 37 hores setmanals). També introduirà la gestió publicoprivada dels hospitals de la Comunitat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'anunciat avui és el segon paquet de retallades de Cospedal. El primer comprometia la reducció de 1.815 milions d'euros en la despesa, i ja se n'han estalviar 220. Amb les mesures compromeses avui, el govern regional preveu estalviar 350 milions. A més de les mesures que afectaran els funcionaris i els hospitals també es retira la gratuïtat dels llibres de text, el transport gratuït interurbà per a joves i gent gran i es revisaran a la baixa els barems d'aplicació de la llei de dependència. Cospedal ha explicat que fomentarà l'educació concertada i que també deixarà "a zero" els diners que Castella-la Manxa dedicava fins ara a cooperació internacional amb països del tercer món.

El govern regional també rescindirà contractes públics, paralitzarà diverses obres públiques i deixarà de construir 800 habitatges de protecció oficial projectats. Cospedal no apujarà impostos, però sí el cànon eòlic, i ha assegurat en roda de premsa que cal ser comprensiu amb les mesures perquè "la suor d'avui allunya les llàgrimes de demà".

stats