Política 09/07/2012

Cospedal: "Si el govern espanyol apuja l'IVA, el PP li donarà suport"

La secretària general dels populars dóna per feta una gran reforma del sector públic

Joan Rusiñol
2 min

MadridComença una setmana de reformes i noves retallades i el PP estarà al costat del govern espanyol. Sense fissures, encara que prengui mesures com la pujada de l'IVA, a la qual el PP s'ha oposat tradicionalment. "Si el govern [espanyol] apuja l'IVA, el PP li donarà suport", ha dit aquest dilluns la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal. Ha descartat una campanya en contra –amb recollida de firmes inclosa– com van fer els populars quan el govern socialista de José Luis Rodríguez Zapatero va augmentar l'impost.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per Cosepdal, la diferència és que ara Mariano Rajoy s'hi veurà obligat per culpa de la "nefasta" gestió del PSOE al capdavant i, a més, perquè abans d'augmentar els impostos ha fet esforços d'estalvi i contenció de la despesa. A parer seu, els socialistes no ho van fer. Ha sentenciat que ara la situació és "extraordinària".

La número dos dels conservadors ha donat per feta una reforma a fons del sector públic, començant pels ajuntaments. Segons va anunciar el president del govern espanyol, divendres s'abordaran canvis que toquen de ple el món local per "evitar duplicitats". Cospedal ha avisat: "No és normal que s'hagi elevat un 20% el nombre d'empleats públics els últims 10 anys, no és sostenible". Segons ha dit, les administracions públiques han de prestar serveis als ciutadans i crear oportunitats per generar llocs de feina, però "no poden ser una agència de col·locació".

Cospedal ha assegurat que està a favor de la supressió d'empreses públiques autonòmiques i no ha descarat que Madrid exigeixi a les comunitats que s'estrenyin encara més el cinturó. També ha subratllat que, si es compara amb Europa, a Espanya hi ha massa ajuntaments i d'un volum massa petit que, sovint, no tenen "ni finançament ni mitjans suficients" per assumir les competències que han anat acumulant.

stats