Política 30/05/2012

Trias pacta amb Rajoy una comissió per augmentar les inversions a l'Àrea Metropolitana de Barcelona

L'alcalde de Barcelona ha explicat després de reunir-se amb Rajoy a Madrid que la comissió buscarà augmentar les inversions, per exemple en transport

Joan Faus
1 min

MadridL'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha acordat avui amb el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, la creació d'una comissió per negociar l'augment de les inversions per l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Trias ha explicat, en una roda de premsa després de reunir-se durant una hora amb Rajoy al palau de la Moncloa, que en aquesta comissió participaran representants dels ministeris d'Hisenda i Foment i espera que també de la Generalitat. No ha donat molts detalls sobre les seves peticions però ha assegurat que l'àrea metropolitana té "necessitats d'infraestructures", per exemple en transport, i per la "voluntat de ser motor per la sortida de la crisi" i s'ha mostrat confiat en que aquestes inversions estiguin presents en els pressupostos de l'estat pel 2013. També ha participat a la trobada el vicepresident de la institució metropolitana i alcalde de Cornellà, Antonio Balmón.

A més, l'alcalde de Barcelona ha reclamat a Rajoy que doni prioritat al corredor mediterrani i a la connexió ferroviària del port de Barcelona. Trias ha dit que el president espanyol li ha assegurat que per a ell el corredor mediterrani "també es una prioritat molt important perquè sap que generarà riquesa" i que cal "fer un esforç en aquest sentit".

També li ha demanat que el govern sigui flexible en la reducció del deute amb els ajuntaments que menys en tenen, com Barcelona, per tal de que el puguin destinar a inversions. No ha rebut cap resposta concreta al respecte.

stats