Política 27/04/2012

Sánchez-Camacho demana a Rajoy “gestos cap a Catalunya” i descarta la intervenció

La presidenta del PPC parlarà amb el ministre d'Hisenda per millorar les inversions en infraestructures per a Catalunya que estableixen els pressupostos de l'Estat. Descarta que Catalunya pugui ser intervinguda

Joan Faus
1 min
Alícia Sánchez-Camacho, reunida amb Rajoy a la Moncloa / EFE

MadridLa presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, ha demanat avui al cap de l'executiu espanyol, Mariano Rajoy, amb el qual s'ha reunit a la Moncloa, que tingui “gestos cap a Catalunya” i li ha comunicat la “necessitat d'entendre la sensibilitat” catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sánchez-Camacho ha explicat, en la roda de premsa posterior a la trobada, que aquests gestos podrien ser que Rajoy es reuneixi “al més aviat possible” amb el president català, Artur Mas, així com una millora de les inversions en infraestructures per a Catalunya que estableixen els pressupostos de l'Estat.

En aquest sentit, ha dit que Rajoy l'ha animat a parlar amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per “fer tots els esforços possibles per intentar millorar aspectes fonamentals” de la inversió en infraestructures, com la N-II o el corredor mediterrani. Sánchez-Camacho ha dit que presentarà al Senat unes esmenes sobre aquestes qüestions als pressupostos de l'Estat.

D'altra banda, la líder del PPC ha descartat que “hi hagi qualsevol risc d'intervenció de Catalunya” perquè està “convençuda de la serietat” en la presa de mesures del govern català. No ha volgut dir si Rajoy ha descartat la intervenció però ha insistit que el president espanyol “valora molt positivament l'actitud” de Catalunya en el compliment del dèficit públic.

També han tractat la “sostenibilitat financera” de Catalunya i el model de finançament autonòmic, que serà revisat el 2013. Sánchez-Camacho ha dit que aquest model ha de ser “equilibrat i solidari”, i ha assegurat que no han parlat dels deutes pendents de l'Estat amb Catalunya.

Sobre la proposta de finançament singular que portarà el PPC al seu congrés ha dit que Rajoy no hi ha posat “cap matís”.

stats