Política 21/09/2012

El govern espanyol diu que seria il·legal que Catalunya fes una declaració unilateral d'independència

La vicepresidenta del govern espanyol valora la reunió entre Mas i Rajoy. Diu que unes eleccions a Catalunya generarien "inestabilitat política"

Joan Faus
1 min
La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, aquest divendres / EFE

MadridLa vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha dit aquest divendres que seria il·legal que Catalunya fes una declaració unilateral d'independència perquè només seria possible si es reformés la Constitució i els ciutadans espanyols ho validessin en referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la roda de premsa posterior al consell de ministres, ha assegurat que la convocatòria d'unes eleccions anticipades a Catalunya generaria "inestabilitat política"."Són moments difícils per a molts catalans, la inestabilitat política afegeix crisi a la crisi, la inestabilitat és el pitjor factor per a la reconstrucció de la confiança", ha afegit.

Sáenz de Santamaría ha fet aquestes valoracions l'endemà de la reunió que van celebrar ahir el president espanyol, Mariano Rajoy, i el català, Artur Mas. Ha reiterat el rebuig a la proposta del pacte fiscal. "Indubtablement el president ha de fer complir la Constitució i no acceptaria plantejaments fora de les lleis", ha dit. I ha afegit: "Molts ciutadans de Catalunya no creuen que sigui el millor model, n'hi ha de millors dintre de les lleis".

Ha reiterat que l'executiu farà complir les lleis i ha tornat a apel·lar a la responsabilitat i a la prudència. També ha explicat, com va dir Rajoy ahir, que el govern millorarà el sistema de finançament autonòmic aquesta legislatura.

stats