Política 11/04/2012

Rajoy li retreu a Monti les crítiques i demana ignorar el “soroll”

El primer ministre italià va dir ahir que la prima de risc italiana està pujant a causa del "contagi de la crisi espanyola". “Tenim les idees clares, sabem el que hem de fer”, replica Rajoy

Joan Faus
1 min

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, li ha retret avui, sense citar-lo, al primer ministre italià, Mario Monti, les noves crítiques que va fer ahir sobre l'economia espanyola al dir que la prima de risc italiana està pujant a causa del "contagi de la crisi espanyola".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el seu discurs a la reunió del grup del PP al Congrés, Rajoy ha demanat als “dirigents europeus que van fer declaracions ahir a la nit” que “siguin prudents” en les seves afirmacions perquè “tots tenim responsabilitat i volem una Europa forta”. “No anem contra ningú, no parlem d'altres països, els hi desitgem el millor als altres països”, ha afegit el president espanyol. Tot i que Rajoy ha volgut centrar les seves crítiques als comentaris d'ahir a la nit, també suposen un correctiu a les reiterades declaracions del president francès, Nicolas Sarkozy, sobre el PSOE i les semblances entre Espanya i Grècia.

Sense concretar a què es referia, Rajoy ha demanat també als diputats del PP que no facin “cas al soroll” i no es distreguin per “coses menors” que no duren més de “24 hores”. Ha insistit en que el que cal és “governar” i ha considerat que l'executiu “avança a bon ritme pel camí correcte” amb un “rumb fix”. “Tenim les idees clares, sabem el que hem de fer”, ha afegit.

stats