Política 30/03/2017

CSQP demana a Podem que faci "una proposta" per resoldre el futur de la diputada Àngels Martínez

La diputada, que va ser l'única que es va desmarcar del grup per votar a favor del referèndum unilateral, només deixarà la seva acta si l'hi demana Fachin

Ara
2 min
La diputada Àngels Martínez Castells al costat de Pablo Iglesias

BarcelonaÀngels Martínez va ser l'única diputada de CSQP que la setmana passada va votar a favor del referèndum unilateral al ple del Parlament. Una decisió que, des d'aleshores, ha estat criticada per alguns diputats del seu grup parlamentari. Fins al punt que en la reunió del grup d'aquesta setmana, el president de CSQP, Lluís Rabell, ha demanat a Podem una solució davant d'un cas de desobediència a la disciplina de vot. El mateix secretari general de Podem, Albano-Dante Fachin, no es va mostrar còmode amb la decisió de Martínez de donar suport a l'esmena de la CUP, però no l'ha criticada públicament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Martínez no va participar en la reunió prèvia a la votació dels pressupostos (i de l'esmena del referèndum unilateral), però sí en la d'aquesta setmana, en què es va ajornar una decisió ferma del grup sobre el seu cas d'indisciplina. En conversa amb l'ARA, la diputada ha subratllat que "només deixarà la seva acta" si l'hi demana formalment el secretari general de Podem en nom del partit.

Fonts consultades per l'ARA expliquen que Rabell ha ajornat la decisió fins després de Setmana Santa. I, de moment, no hi ha una petició formal sobre la taula perquè Martínez deixi el grup parlamentari. Ni Podem, ni el seu secretari general i membre de la direcció de CSQP, Albano Dante Fachin, ni la diputada afectada han rebut cap petició formal en aquest sentit, segons ha pogut confirmar l'ARA.

Més enllà de la votació de la setmana passada, una part del grup parlamentari es queixa també de la manca de dedicació de Martínez a la tasca de diputada. Aquest fet, segons informa 'Nació Digital', ha motivat una queixa a la direcció del grup per la "deixadesa de funcions" de Martínez i ha contribuït a fer que alguns diputats n'hagin demanat el relleu. "Senzillament no fa de diputada", han explicat fonts a Europa Press. Fonts de Podem reconeixen que Martínez no ha participat en totes les reunions del grup ni en totes les comissions –"per motius d'edat i de salut"–, però sí que ho ha fet en les que tocaven temes dels quals ella era la responsable.

stats