Política 04/10/2016

CSQP no posa com a condició que el referèndum estigui pactat amb el govern de Madrid

La coalició d'esquerres només considera "indispensable" que es posi l'accent a "acumular una gran majoria a Catalunya"

Jordi Mumbrú
2 min

BarcelonaLa proposta de resolució sobre el referèndum que presentarà durant el debat de política general Catalunya Sí Que es Pot no fixa com a condició indispensable que la consulta sigui acordada amb el govern de l'Estat, segons ha explicat el diputat Joan Giner, de Podem. Giner ha avisat que "la proposta encara s'està treballant", però ha deixat clar que l'única "condició indispensable" per poder celebrar el referèndum que defensa la seva formació és que "s'interpel·li una gran majoria de la societat catalana".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La millor opció és que el referèndum estigui acordat amb l'Estat", ha dit Giner, i ha afegit que "al final hi haurà d'haver un acord amb l'Estat perquè hi hagi canvis a Catalunya", però davant preguntes dels periodistes ha reconegut que el text que presenten –i que busca el suport de Junts pel Sí– no parla de consulta pactada: "El punt on ens centrem és a aconseguir aquests grans consensos a Catalunya", ha respost quan se li ha preguntat sobre el redactat.

L'estratègia de la coalició d'esquerres per aconseguir que el referèndum tiri endavant passa per "acumular forces des de Catalunya" a favor de la consulta i facilitar així "el reconeixement de l'Estat i l'internacional".

CSQP confia que la seva proposta acabarà sent aprovada amb els vots de Junts pel Sí durant el debat de política general, que comença demà. Tot i que aquestes negociacions amb prou feines han començat avui mateix, les dues parts es mostren optimistes que es podrà tancar l'acord.

L'encarregat de defensar aquesta proposta davant l'hemicicle serà el portaveu adjunt de la formació i líder de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin.

Durant la seva compareixença, Giner també ha criticat la política fiscal del Govern i que encara s'estiguin finançant les escoles que segreguen per motius de sexe.

stats