Política 24/05/2015

La CUP és la força més votada a Berga empatada a 6 regidors amb CiU

Amb el 82% escrutat: la CUP duplica els regidors i supera la federació convergent, que governava la capital del Berguedà i que passa de 9 a 6. ERC entra al ple amb 3 regidors (no n'hi tenia cap), i el PSC es desfà i passa de 4 a 1. La plataforma que inclou ICV (Entesa) també entra a l'Ajuntament amb 1 regidor

Ara
1 min
@cupberga

BergaBerga és un dels feus independentistes més clars, i la CUP, que fa temps que té representació a l'Ajuntament, fa el gran salt i supera per primer cop CiU en vots, tot i que empaten a 6 regidors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La CUP, amb Montse Venturós al capdavant, duplica els seus resultats del 2011 i dóna la gran sorpresa. En canvi, els convergents han patit un procés de regeneració interna important amb el relleu de Juli Gendrau, que ha deixat l'alcaldia.

ERC, que no tenia representació, torna a entrar al ple amb 3 regidors. Cal dir que la líder d'ERC és Ermínia Altarriba, que el 2011 es va presentar amb el PSC però que va deixar el partit socialista pel debat sobiranista. De fet, els 4 regidors del PSC van deixar el partit durant el mandat. Rosalia Monroy, la candidata que el PSC ha hagut d'anar a buscar a Avià, ha aconseguit mantenir 1 regidor.

La plataforma d'ICV (Entesa) aconsegueix també un regidor que no tenia.

Resultats 2015:

CUP 6 (3)

CiU 6 (9)

ERC 3 (0)

PSC 1 (4)

ICV 1 (0)

stats