Política 23/02/2017

La CUP s'absté en la votació perquè la Diputació de Barcelona s'adhereixi al Pacte Nacional pel Referèndum

La moció demana que l'organisme se sumi al manifest que aposta per un referèndum "efectiu i vinculant" i ha tingut els vots favorables de CiU, ERC i Entesa i els contraris del PSC, PP i C's

Acn
2 min
El ple de la Diputació de Barcelona

BarcelonaLa Diputació de Barcelona ha aprovat aquest dijous adherir-se al manifest del Pacte Nacional pel Referèndum, que vol aconseguir tirar endavant un procés referendari "efectiu i vinculant" pactat amb l'Estat. El ple de l'organisme ho ha aprovat amb els vots a favor de CiU, ERC i Entesa, però amb l'abstenció de la CUP. PSC, PP i C's hi han votat en contra.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La regidora de la CUP a l'Ajuntament de Barcelona Maria Rovira ha defensat l'abstenció argumentant que si es vol fer el referèndum "s'haurà d'obeir la legalitat pròpia i desobeir els tribunals que pretenen negar-la". Segons Rovira, la CUP és "pessimista sobre la possibilitat que la consulta arribi a substanciar-se després d'un acord amb l'Estat" i, per això, defensa que no hi pot haver "dilacions que valguin".

L'abstenció dels cupaires a la Diputació de Barcelona s'ha produït després que membres de la formació anticapitalista com els exdiputats Quim Arrufat o David Fernàndez s'hagin adherit al manifestat del Pacte Nacional pel Referèndum. A més, des del compte de Twitter de la formació es convida a donar-hi suport.

El Grup d'Entesa ha estat qui ha presentat la moció que proposa que la Diputació de Barcelona s'adhereixi al manifest del Pacte Nacional pel Referèndum. El text insta els governs català i espanyol a "superar les dificultats polítiques i els apriorismes, i a assolir finalment l’acord que estableixi les condicions i les garanties justes i necessàries per a la celebració d’un referèndum reconegut per la comunitat internacional amb un resultat que haurà de ser vinculant i efectiu".

El manifest del Pacte Nacional pel Referèndum ja ha sumat 25.000 adhesions en les últimes hores, després que aquest dimecres al matí es posés en marxa la pàgina web a través de la qual es poden fer les inscripcions.

stats